Instrument voor zelf- en teamontwikkeling

Human Design 

Voor meer zicht op jouw kwaliteiten, voorkeur in samenwerking en werksetting.

Een spiegel voor een frisse bril

Een andere invalshoek

Je doet de dingen waar jij denkt goed aan te doen. Op het moment dat het lekker gaat, gaan dingen soepel, voelt het goed, komen dingen moeitelozer op je pad. De bril waarmee jij naar jezelf en je omgeving kijkt, klopt. Als er echter een kink in de kabel komt, zaken niet (meer) soepel lopen, jij niet tot je recht komt, je onzekerheid of verminderd plezier en geluk ervaart, dan klopt het niet meer voor je. Je ziet iets over het hoofd. Maar wat? Human Design biedt jou een blauwdruk waarmee je met een open, nieuwsgierige en frisse bril naar jezelf kunt kijken. Zo ontdek je handvaten om jezelf in een nieuw perspectief te zien en jouw verder ontwikkeling vorm te geven.

Als jouw denken je kracht is, maar ook je afleider

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt” Albert Einstein

Mijn ervaring

Het afgelopen jaar heb ik in mijn trajecten, bij iedereen die daarvoor openstond, hun blauwdruk geanalyseerd en verweven. Het zorgt voor een bevestiging van wat we in de coaching naar boven hebben gebracht, als ook een nieuwe (stevige!) eye-opener of een verdieping waardoor ik mijn klant een nog betere boost kon geven voor zijn of haar ontwikkeling.

Ook heb ik zelf veel baat bij het ontdekken van mijn blauwdruk. Puzzelstukjes vallen op zijn plek, de radartjes draaien en dat is waar het om gaat bij persoonlijke ontwikkeling. Human Design samen met Lumina Spark hebben mij ontzettend geholpen om mijn eigen ontwikkeling een positieve impuls te geven. En dit stopt niet. Telkens is er iets nieuws te ontdekken en biedt het nieuwe inzichten en perspectieven.

Zoals je wellicht inmiddels weet, ligt mijn kracht in jou de juiste haakjes geven waardoor jij jezelf makkelijker kunt ontwikkelen en meer jezelf kunt zijn. Human Design bied mij de mogelijkheid om jou verder op weg te helpen. Ik heb de opleiding Zakelijk Human Design gevolgd en de specialisatie Leiderschap en Energydynamiek bij Talentspecialisten, waar de docenten geschoold zijn door het BG-5 Business Institute in Amerika.

Uniek & divers

Het mooie van Human Design is dat het uitgaat van het principe “iedereen is uniek” en dat we allen krachtiger worden als we de diversiteit eren en waarderen.

Jouw blauwdruk staat vast op het moment dat je geboren wordt Jouw geboorte is jouw plekje in tijd en plaats, en van niemand anders. Dit maakt iedereen uniek. Human Design helpt jou jouw ware aard te begrijpen en je te leiden naar een leven meer in overeenstemming met wie je werkelijk bent. Laat je niet afleiden door de woordkeuze ‘vast’, er is voldoende ruimte voor interpretatie en jouw persoonlijke voorkeuren en interesses.

Naar je essentie

Een nieuwe bril kan ontzettend krachtig zijn om je oude én gekleurde bril los te laten. Door opvoeding, school en sociale interacties krijgen we een aantal verwachtingen, regels en eisen cadeau. Een invloed die ons denken, voelen en doen kleurt.

Als het lekker met je gaat, is dit helemaal oke. Op het moment dat dit niet het geval is, zorgen ze voor blokkades. Belemmeringen die je tegenhouden om jezelf meer in het middelpunt van je leven te zetten. Human Design geeft een frisse blik, een nieuwe dimensie om jouw ontwikkeling vorm te geven. Het helpt om juist die beïnvloeding, en de dingen die níet voor je werken achter je te laten. Prachtig. 

beïnvloeding?

Afleren wat je geleerd hebt en aanleren wat je verleerd bent

Verhelderend?

Human Design combineert energie met wetenschap. Wazig en helder. Dit maakt dat een term als Human Design niet direct bij iedereen binnen komt. Desondanks is het mijn ervaring dat een analyse praktisch en aansprekend gebracht kan worden. Als we alles met de ratio konden oplossen, zouden de verzuim- en burnoutcijfers een stuk lager moeten zijn toch?

Wat mij betreft, geven we met Human Design jouw brein een mooie kluif. Om de informatie te ordenen en te sorteren. Meer niet;-) In de tussentijd kom jij weer meer in contact met je lijf. Met jouw zijn. Met hoe jouw systeem werkt: hoe jij AAN gaat en hoe jij UIT gaat. Een mooie richtingaanwijzer die jou helpt navigeren naar meer balans en zelfvertrouwen.

 

Interactie en samen werken

Door jouw bewustzijn van jouw kracht kun je anderen meenemen in “jouw gebruiksaanwijzing”. Ook zal je besef toenemen dat de gebruiksaanwijzing van een ander dus ook WERKELIJK ANDERS is. Inzicht in, respect en waardering voor de ander groeit. 

Inzicht in de blauwdruk van je naasten, collega’s en vrienden kan ontzettend helpen om een een beter beroep op ieders talenten te doen. Om te weten wat nodig is om zelf te floreren, alsook de ander.

Ook bij leiderschapsvragen

Verschillende elementen

Wat kun je ontdekken

De analyse van jouw blauwdruk toont jou hoe jij jouw energie het beste kunt aanwenden. Hoe ben en blijf jij in je kracht? Wat is voor jou belangrijk? Wat is je talent? Maar ook: waar ben je kwetsbaar? Wat zijn afleiders en waar liggen je valkuilen?

Wat is jouw type en hoe kun je het beste besluiten nemen

Wat maakt jou uniek, wat kom je brengen en hoe vervul jij jouw rol

Wat zijn jouw eigenschappen en kernkwaliteiten

Waar liggen je aandachtspunten en uitdagingen

Hoe werk jij het beste samen, welke werksetting past bij jou

Leiderschapsvragen

Ook voor teams: wat heeft men nodig om in hun kracht samen te werken

Concreet

Enkele voorbeelden

Energiebron

Iedereen bezit energie. Het ene type heeft hier 24/7 toegang toe. Sommige typen, zoals een adviseur, evaluator en initiator hebben geen constante energiebron tot hun beschikking. Hoe zou dit jouw inzet kunnen beïnvloeden?

Informatieverwerking

Jij kunt goed zelfstandig informatie verwerken en jouw eigen keuzes maken. Wat zou dit voor jou betekenen als je in een team werkt?

Kernkwaliteit

Je bezit de prachtige kernkwaliteit om een gemeenschapsgevoel te creëren, waarbij wederkerigheid belangrijk is. Je merkt dat collega’s hun afspraken niet nakomen. Hoe zou je hiermee om kunnen gaan?

Carrièretype

In je werk kan er vanwege oproepdienst 24/7 een beroep op je worden gedaan. Als adviseur is jezelf geregeld terugtrekken belangrijk. Hoe ga je met het continu beschikbaar zijn om?

Zelfstandig werken

Sinds corona voert jouw organisatie het beleid dat iedereen thuis dienst te werken. Je merkt dat dit je geen goed doet. Je weet inmiddels dat je anderen nodig hebt om jou in energie te overbruggen. Hoe pak je dit aan?

Team

Je geeft leiding aan een top team. Leuke collega’s, professioneel en allen bezitten gewaardeerde kwaliteiten. Het zou moeten werken. En toch, loopt het team niet lekker. Hoe zou je dit kunnen ombuigen?

Jouw rol (1)

Van jou wordt verwacht dat je kwaliteit levert en expert wordt. Je merkt energieverlies en voelt dat je liever nieuwe ervaringen wilt opdoen. Je wordt onrustig van de rust. Hoe zou het zijn als je meer mag experimeteren?

Jouw rol (2)

Hoe komt het -herhaaldelijk- dat jouw baas jou bombadeert tot plaatsvervanger als hij er niet is. Er wordt veel van je verwacht, maar een duidelijke functie met bijbehorend salaris ontbreekt. Jij zou dat toch gewoon fixen?

Leiderschap

Als ervaren vakman heb je met steun van je directeur een leiderschapsprogramma gevolgd en promotie tot leidinggevende gemaakt. Na een half jaar merk je dat jouw enthousiasme en kracht verminderd is. Je komt niet meer uit de verf. Hoe kun jij je vertrouwen weer herstellen?

Open functie

Je functioneren is prima. Je hebt toffe projecten en vindt het leuk om met collega’s te werken. Je collega’s waarderen je inbreng. Ook denk je geregeld mee met andere organisatievraagstukken. Hoe komt het dat je desondanks vermoeid thuis komt?

Inzicht overbrugt en versterkt

Verschillen, wisselwerking, interactie, dynamiek

Alleen al de verschillende carrieretypen geven aanleiding om niet iedereen hetzelfde te benaderen, eenzelfde rol toe te bedelen of dezelfde verwachtingen te hanteren. Zo beschikken bouwers over een energiebron waar ze 24/7 een beroep op kunnen doen. Van de bevolking is 70% een bouwer. We leven in een zgn. bouwer-maatschappij. Er wordt dus door het gros ervanuit gegaan “dat er voldoende energie is, en dat iedereen altijd over energie beschikt”. Dit is voor een adviseur, initiator of evaluator niet het geval. Overigens ook niet voor bouwers. Zij beschikken over energie als ze de dingen doen waar ze plezier aan beleven. Hier zitten ook nog ins en outs, nuances en verdieping. De types adviseur, initiator en evaluator hebben een andere waardevolle rol/ taak en komen anders tot hun recht. Enkel dit wetende, zouden we al voor meer diversiteit mogen pleiten.

%

Bouwer

%

Adviseur

%

Initiator

%

Evaluator

Neem contact op

4 + 7 =